Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

γνωριζατε οτι :

1 .ξηροί καρποί συντηρούνται καλύτερα στο ψυγείο. H ζέστη και η υγρασία τούς κάνει να μουχλιάζουν . Γι’ αυτό, βάλτε τους ανά είδος σε γυάλινα δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και φυλάξτε τους στη συντήρηση. Bγάζετε κάθε φορά όσους θέλετε 10 λεπτά πριν τους καταναλώσετε.





2. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πλένονται καλύτερα τα λαχανικά είναι να γεμίζετε μια λεκάνη με νερό, να ρίχνετε αλάτι και ξίδι και να τα βυθίζετε μέσα για 5 λεπτά. Tο μείγμα αυτό απομακρύνει πιο γρήγορα τα χώματα και τα μικρά έντομα που βρίσκονται συνήθως πάνω στα φύλλα τους.


3.Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα τα αυγά. Όσα αυγά βυθιστούν, είναι φρέσκα. Όσα επιπλέουν δεν είναι.



4. Μπορούμε να διατηρήσουμε για πολλούς μήνες ξύσμα πορτοκαλιού


αν το φυλάξουμε μέσα σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά προσθέτοντας

ζάχαρη ή κονιάκ.



5. το κατακάθι από ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ κάνει πολύ καλό εάν το ρίξετε σε μία γλάστρα!

6 Όταν κάνουμε πίτα, για να γίνει τραγανό το κάτω φύλλο, η γέμιση πρέπει να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ταψί, διαφορετικά το κάτω φύλλο γίνεται σαν βραστό.

7.Βάζω μπύρα  για ν΄αφρατέψει το κουρκούτι.

8.Για να γίνει το κρέας πιο ζουμερό!
Γεμίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού μια σύριγγα και κάνουμε "ενέσεις" με το χυμό σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος. Αφήνουμε το κρέας για μια ώρα και μετά το ψήνουμε.


9.Όταν βράζουµε λαχανικά προσθέτουµε αλάτι το οποίο βοηθάει στη διατήρηση του χρώµατός τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου